Zondag 29 december (14.30 uur)

Jazz Selection

De Frank Douglas' Jazz Selection is een jazz- en latinband met een vijftal doorgewinterde muzikanten. Ze hebben allemaal in de loop der jaren hun sporen verdiend in allerlei muziekstijlen en ensembles. Vocalist Frank Douglas heeft ze bij elkaar gebracht en gesmeed tot een uitdagende en inspirerende jazzcombinatie waar de vonken en het plezier van af spatten.

De bezetting van de Frank Douglas' Jazz Selection is regionaal samengesteld. Op de sax en dwarsfluit Sietze de Leeuw uit Enschede - een duivelskunstenaar op de blaasinstrumenten; op slagwerk Jan ter Maat Jr. uit Hengelo - jongste telg uit de bekende Twentse drummersfamilie; op toetsen Guus Essers uit Apeldoorn - geen C te hoog; en op contrabas Etiènne Beyé uit Emmerich - na zijn opleiding aan het Hilversums conservatorium speelde hij vooral veel in het buitenland. De zang komt vanzelfsprekend op humorvolle doch scherp getimede wijze voor rekening van oprichter en leider Frank Douglas uit Neede.

De Frank Douglas' Jazz Selection vindt het leuk om uit een breed repertoire te putten. Zo spelen ze jazzklassiekers als Basin Street Blues, All of Me en Satin Doll, maar ook latinjazz zoals What A Difference A Day Makes, Blue Bossa en Black Orpheus. En met een grote knipoog naar de Sixties & Seventies komen ook vast en zeker nummers aan de orde van Van Morrison, Georgie Fame en Fats Domino.
Boek tickets