Zondag 23 februari

Daphne Hodes

Gitariste en gitaardocente Daphne Hodes en haar muzikale vrienden Marieke van Rooijen, Andreas Haakshorst en Saskia Ankersmid nemen het publiek in drie verschillende sets mee op reis door verschillende genres, waarbij Daphne haar zingende vrienden begeleid op een akoestische gitaar. Zelf zingt ze ook, tijdens dit optreden verzorgt ze de backing vocals.

Samen met zangeres Marieke laat ze mooie kleine popliedjes horen, waaronder enkele klassiekers en tweestemmige zang. Met jazz-zanger Andreas, waarmee ze het duo Sonhos Latinos vormt, belandt ze in een heel andere wereld, namelijk die van de tango’s en de bossa nova’s. Hierin komen de genres klassiek en jazz bij elkaar komen. Daphne en Saskia tenslotte spelen popmuziekcovers met meerstemmige zang en in een eigen jasje gestoken.

Maar Daphne en haar vrienden zullen deze middag ook enkele nummers met z’n allen uitvoeren.

Daphne Hodes rondde in 2015 de opleiding klassiek gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede af. Ze is, zoals ze zelfs zegt, verslaafd aan gitaar spelen. Sinds begin 2018 vormt ze een muzikaal duo met Marieke van Rooijen.

Met Andreas Haakshorst uit Duitsland vormt Daphne het duo Sonhos Latinos. De warme, donkere stem van Andreas vormt een mooie tegenhanger van het heldere gitaarspel van Daphne. Ze delen hun liefde voor de tango en dit zal zeker te horen zijn.

Daphne en Saskia zijn al vriendinnen sinds hun elfde, toen ze samen op de muziekschool zaten. Ze hebben vele jaren samen gespeeld met medemuzikanten en ook nu nog treden ze regelmatig samen op. Het repertoire bestaat voornamelijk uit akoestische popmuziek covers.
Boek tickets