Loading...
Nieuws

Fingerstyle-gitarist Mart Hillen naar Eibergen

Fingerstyle-gitarist Mart Hillen is in zijn eentje een volwaardige band. De jonge talentvolle Lichtevoordenaar is basgitarist, gitarist en drummer inéén. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Hij vertaalt alom bekende nummers op zijn eigen manier en vertelt daarbij steeds een verhaal. Ziedaar de ingrediënten voor een volledig theaterprogramma.

De carrière van Mart Hillen ontwikkelt zich tot nu toe in razend tempo. In 2016 wint hij de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Hij wordt uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. Zijn prijs is een masterclass van een professional. Hij gebruikt deze om zijn wens,  een eigen concert creëren, in vervulling te laten gaan.

Samen met niemand minder dan regisseur en theater-vakvrouw Leoni Jansen maakt hij een prachtig soloconcert en voert dat uit in mei 2017. Deze geslaagde voorstelling smaakt naar meer en daarom begint hij in januari 2018 met zijn theatertour.

Hoewel Mart Hillen niet zingt verlaat je als publiek vol waar gebeurde, grappige, droevige of interessante verhalen de zaal. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze uitzonderlijk goede muzikant! De beroemde Australische meestergitarist Tommy Emmanuel, die hetzelfde genre beoefent, was diep onder de indruk toen hij Mart hoorde spelen.

Bekijk hier een filmpje van Mart Millen in Groenlo.

Ga naar programma om tickets voor Mart Hillen te bestellen